Förhandla ränta

Förhandla bolån ränta

Förhandlar du om boräntan? Lönar det sig att förhandla räntanbolånet? Enligt en undersökning utförd på uppdrag av SBAB så lönar det sig att förhandla. Hur vanligt är det att bolånekunder förhandlar om räntan? Trots att det lönar sig att förhandlar om räntan så är det endast hälften av alla bolånekunder som förhandlar om sin boränta.

Enligt undersökningen så lönar det sig nästan alltid för majoriteten av de som förhandlar om räntan till bostadslånet. Förhandlingar om ränta och bolån lönar sig i 9 av 10 fall för de kunder som förhandlar om räntan. Hela 9 av 10 som pratar med banken lyckas få ner boräntan. Det räcker oftast räcker med ett samtal med banken för man ska få ner sin boränta väsentligt. Trots detta faktum så är det endast 50 % som förhandlar om räntan med banken enligt undersökningen.

Inkomstskillnad, klasskillnad och ålderskillnad i förhandlingsvilja

Undersökningen visar på en viss skillnad bland olika inkomstklasser, specifikt bland personer som tjänar över 25000 kr/ månad och de som tjänar under 25000 kr /månad. De som tjänar över 25 000 kronor i månaden hör drygt hälften av sig till banken. Av de som tjänar under 25 000 kronor har bara 30-40 procent ställt frågan om de kan få lägre ränta.

Undersökningen visar även att det ålderskillnaden inte spelar någon roll, dvs om man är gammal, ung, har hög eller låg inkomst.

Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.