Överbryggningslån

Överbryggningslån vid dubbelt boende

Överbryggningslånet är till för att rädda omöjliga situationer. Det händer att vissa hamnar i en situation där man köper en ny bostad och samtidigt försöker sälja sin gamla bostad. Det händer att man köper en ny bostad och inte får sin sålt på sin gamla bostad innan man får tillträde till den nya bostaden. I en sån här situation så drabbas man av dubbla boendekostnader tills man lyckas sälja den gamla bostaden.

Ifall du köper en ny bostad innan du har sålt din gamla kan du under en tid behöva finansiera dubbla bostäder. I såna situationer kan ett översättningslån vara räddningen, men det förutsätter det att den gamla bostaden har ett högt värde jämfört med den nya och att den gamla bostaden inte är för högt belånad, då kan man belåna bostaden och få överbryggningslån. Överbryggningslånet betalas normalt tillbaka med hjälp av medel från försäljningen av den gamla bostaden, men det förutsätter att det finns pengar kvar från försäljningen som kan användas till att lösa överbryggningslånet.

Dubbla bostäder

Om köp och försäljning inte infaller samma dag kan finansieringen av din nya bostad lösas med ett tillfälligt överbryggningslån.

Köpa och sälja bostad?

Om du både köper och säljer bostad kan det vara svårt att få tillträdesdagarna att sammanfalla. I dessa fall kanske du behöver finansiera dubbla bostäder under en kort tid. En sådan finansiering brukar kallas överbryggningslån.

Överbryggningslån är ett tillfälligt lån

Överbryggningslån är ett tillfälligt lån (normalt max 6 månader), som du löser när din gamla bostad är såld. Beroende på hur din situation ser ut kan lånet läggas upp med eller utan säkerhet. När vi gör kreditbedömningen tar vi hänsyn till att du kan klara av dubbla boendekostnader under en kort period.

Betala handpenningen

Behöver du pengar snabbt till att betala handpenningen? Med ett handpenningslån kan du betala med kort varsel.

Rating: 3.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.