Bolån med betalningsanmärkning

Bolån med betalningsanmärkningarBolån trots betalningsanmärkningar hos Mittbolån.se

Kan man få bolån med betalningsanmärkning? Det är den klassiska och vanligaste frågan då många undrar ifall det är möjligt att få bolån med betalningsanmärkningar? Då ställer frågan hur man går tillväga för att få bolån trots betalningsanmärkning så ska vi ska försöka bena ut det hela och ge information om vad som gäller för bolån när man har betalningsanmärkningar, är arbetslös, egenföretagare eller liknande. Få bolån trots betalningsanmärkning hos MittBolån => och BlueStep =>

Bolån trots betalningsanmärkning

Svårt att få bolån med betalningsanmärkning? Då har du kommit rätt!

Alla människor har olika förutsättningar, men det är något bankerna dessvärre inte alltid tar ställning. Ifall du saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få ett lån av banken.

Normalt har nedanstående grupper få svårt att få bolån hos vanliga banker: 

 • Personer med betalningsanmärkningar
 • Nyinflyttade till Sverige
 • Projektanställda
 • Arbetslösa
 • Personer som har svårt att intyga inkomst
 • Egenföretagare
 • Studerande mfl.

Bolån trots betalningsanmärkning - få hjälp av MittBolån!

Hos MittBolån => och BlueStep => är alla välkomna och de har hittills hjälpt många människor och de kan förmodligen även hjälpa dig som har lite tuffare förutsättningar för att teckna ett bolån. Dessutom förhandlar de med banken för att din bolåneränta ska bli så bra som möjligt.

Teckna bolån med betalningsanmärkning?

Som alla vet så känns det inget vidare att dra på sig en betalningsanmärkning. Har man fått en betalningsanmärkning så ligger den kvar i kreditupplysningsföretagens register i tre år efter att skulden har betalats. Dessvärre så innebär det att möjligheterna för att exempelvis ta bolån, handpenningslån, handla på kredit, handla på avbetalning och teckna ett vanligt telefonabonnemang begränsas under den här inlåsningstiden.

BlueStep och MittBolån hjälper dig att låna trots betalningsanmärkningar

MittBolån => och BlueStep => vill hjälpa dig att få ett bolån, oavsett din situation. De vill hjälpa dig att låna trots betalningsanmärkningar och vägleda dig rätt. Det gör det naturligtvis inte gratis och du får räkna med en högre ränta av de vanliga bankerna. Dock är dessa alternativ några av de få som finns för de som ratas av bankerna. Vad väntar du på? Du kan alltid sätta företagen på prov redan idag och se vad de kan göra. En sak är säkert. De kommer att göra sitt bästa för att du ska bli nöjd och få ett bolån trots betalningsanmärkningar. Annars kommer de inte att tjäna några pengar.

Bolån trots betalningsanmärkningar hos BluestepFå bolån med betalningsanmärkning

Ifall du tillhör någon av ovanstående riskgrupper så blir du i princip automatiskt nekad bolån hos de vanliga storbankerna. Bankerna undviker helt enkelt att låna ut pengar till dessa grupper pga att de inte kan vara säkra på grupperna har råd att betala tillbaka lånet. Riskgrupperna innefattar numera en ganska stor andel av befolkningen och majoriteten är inte direkt ”fattiga” utan passar helt enkelt in i bankernas mallar där en fast anställning med fast inkomst utgör grundmallen.Bankernas nonchalans har skapat en ny marknad för specialbanker som tar hänsyn till den ökade risken och kompenserar den med en högre ränta. En aktör som dominerar bland dessa grupper är BlueStep som även erbjuder bolån till personer med betalningsanmärkningar.  BlueStep har helt enkelt anpassat sin ränta så att den kompenserar den högre risken dessa grupper faktiskt har. Den ökade risken innebär naturligtvis att räntan blir högre och tyvärr så finns brukar det inte finnas något större förhandlingsutrymme.

Ta bolån med betalningsanmärkning, möjligt?

Ja, det går att få bolån trots betalningsanmärkning hos bl.a. BlueStep =>. Utöver detta så finns inget enkelt svar på den fråga utöver ”fråga din bank” eller ”fråga en annan bank” om din bank redan sagt nej.  Det viktigaste är att ställa frågan till banken på bankkontoret mellan fyra ögon så ökar möjligheterna till att få ett lån trots bankanmärkning. Ifall du ställer frågan genom att ansöka om bolån via Internet så kommer du garanterat att få avslag och förmodligen får du även avslag per telefon då det mesta av kreditprövningen sker automatiskt. Ta kontakt med din bank och besök kontoret!

Betalningsanmärkning inte allt vid kreditprövning

När en bank gör en kreditprövning så är en betalningsanmärkning inte allt, utan banken beräknar hur säkert det är att banken får tillbaka pengarna de lånar ut, dvs hur stor risk tar banken när den ska låna pengar till dig? Det innebär att banken även tar hänsyn till andra faktorer än enbart betalningsanmärkningar.

Har du en obetald räkning som gick till Kronofogden för 2 år sedan och som i dag är betald så sannolikheten större att du får låna pengar än om du har 350 000 kr i blancolån och ingen annan bostad som säkerhet.  Har du en hög taxerad inkomst så är sannolikheten större att du får lån än om du har låg taxerad årsinkomst. Detsamma gäller ifall du är ensam låntagare eller ifall du har en medlåntagare. Allt handlar om hur stor risk banken tar – ju större säkerhet banken får desto större sannolikhet att du får ett bolån.

Förberedd dig inför bankbesöket

 • Har du en gammal betalningsanmärkning som är betald på en lägre summa? Förbered dig för att kunna visa upp bevis på att du är en person som inte är riskfylld att låna till och detta var en gångs företeelse.
 • Låg taxerad inkomst? Ta med anställningsavtal och en lönespecifikation, för att visa din nuvarande inkomst är högre den taxerade inkomsten.
 • Borgenär ? Har du någon som kan gå i borgen för dig så kan det vara bra att ta med nödvändig information om den personen och eventuellt be personen att följa med till bankbesöket.
 • Medlåntagare? Ska du låna pengar tillsammans med någon annan (vilket är det vanliga då man är ett par som ska köpa bostad. Ta med medlåntagaren till bankbesöket.

Banken tänker på sin säkerhet i första hand

Ovanstående kan hjälpa att få ett bolån, men det är ingen garanti att du får låna pengar då Banken i första hand bryr sig om säkerheten till lånet som garanterar att den får tillbaka pengarna de lånar ut till dig.

För att bedöma säkerheten så tittar banken på hur din ekonomi sett ut tidigare, hur din ekonomi ser ut idag och hur din ekonomi kommer att se ut framöver. Har du otur så får du i värsta fall vänta tills din betalningsanmärkning har gått ut. Noteringen om betalningsanmärkningen har kreditupplysningsföretagen vanligtvis kvar i tre år efter den dag betalningsanmärkningen registrerades.

Ansök om bolån på nätet

Bolån trots betalningsanmärkningar hos BluestepBlueStep är den mest seriösa aktören bland de låneinstitut som erbjuder “en andra chans”. Hos BlueStep kan skicka in din låneansökan direkt på nätet på BlueSteps webbsida så kan de sätta igång med bedömningen av dina förutsättningar.

För att få låna hos BlueStep följande:

 • Du är från 20 år
 • Du har en fast årsinkomst av tjänst eller pension på lägst 120 000 kr
 • En eventuell medlåntagare har en årsinkomst på lägst 90 000 kr
 • Du är skriven i Sverige sedan 3 år
 • Du godkänns vid sedvanlig kreditprövning

Relaterade sökningar:

 • bolån med betalningsanmärkning
 • bolån trots betalningsanmärkningar
 • bolån betalningsanmärkning
 • bolån trots betalningsanmärkning
 • bolån med betalningsanmärkningar
 • bostadslån med betalningsanmärkning
 • kan man få lån med betalningsanmärkning
 • köpa hus med betalningsanmärkning
 • huslån trots betalningsanmärkning
 • bostadslån trots betalningsanmärkning
 • bolån med betalningsanmärkning sbab
 • bolån betalningsanmärkning handelsbanken
Rating: 4.4/5. From 5 votes.
Please wait...

One thought on “Bolån med betalningsanmärkning

 1. Hej jag har betalningsanmärkning och vill ansöka bolån shopa en lägenhet….mvh SV

  Rating: 5.0/5. From 1 vote.
  Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tio + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.