Fler banker sänker sina boräntor

Nu sänker fler banker sina boräntor efter Riksbankens sänkning

I går så sänkte Riksbanken den viktigaste styrräntan till noll procent. Sedan var Nordea först ut bland storbankerna med att sänka sina boräntor efter Riksbankens sänkning där reporäntan sänktes från 0,25 procent till noll procent. Nordea sänkte räntan på bolån med en bindningstid tre månader med 0,15 procentenheter till 2,21 procent. Nordea sänkte även boräntan på sina ettåriga bolån med lika mycket som nu har en listränta på 2,15 procent.

Nordeas övrig boräntor på bostadslån med längre bindningstider sänktes med 0,10 procentenheter. Ett bolån bundet på tre år har hos Nordea en ränta på 2,35 procent och ett Nordeas femåriga bostadslån får en boränta på 2,80 procent.

Flera banker sänker räntorna idag

Nu gör fler banker som Nordea och sänker sina bolåneräntor och majoriteten av storbankerna sänker den rörliga räntan med ca 0,15 procentenheter.

Handelsbanken var först ut efter Nordea sänkning av boräntan och sänkte sin egen bolåneränta på tremånaderslånen med 0,14 procentenheter till 2,23 procent. Handelsbanken sänkte boräntan på ettårslån med 0,17 procentenheter till 2,17 procent.

Senare under dagen var det dags för Swedbank att sänka sina bolåneräntor. Swedbank han knappt gå ut med sin sänkning av bolåneräntorna och innan statliga SBAB också passade på att justera ned sina boräntor.

Swedbank sänkte sin rörliga bolåneränta med 0,13 procentenheter till 2,22 procent och SBAB sänkte sin rörliga boränta med 0,20 procentenheter.

SBAB har lägst rörlig ränta

SBAB sänkning är högst och SBABs nya listränta är 2,15 procent för lån som är bundna på tre månader.

Banker sänker boräntor

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.