Handelsbanken sänker boräntorna

Handelsbanken sänker boräntanHandelsbanken sänker boräntorna

Nyligen överraskade Riksbanken med en ytterligare sänkning av reporäntan till -0,25 %. Nu börjar det som många bolånekunder väntat, nämligen att storbankerna ska börja sänka sina bolåneräntor. Först ut denna gång är Handelsbanken som sänker sina boräntor som tar sikte på sina långa bolåneräntor med de kortare och främst den rörliga tremånadersräntan sänks blygsamt i förhållande till Riksbankens sänkning häromdagen. Dock kan Handelsbankens bolånekunder glädja sig att  boräntorna nu blir lägre för från och med fredag då sänkningen börjar att gälla.

Läge att förhandla och pruta på räntan

Något man inte får glömma som bolåntagare är att alltid se till så att man får en lägre ränta än listräntan. Nu när man bankerna sänker listräntorna med så lite i förhållande till Riksbanken så har bankerna fått ännu högre bolånemarginaler. Se till att pruta på listräntan och skaffa dig en bra ränterabatt. Handelsbanken som är först ut med att sänka räntorna har inte sänkt räntorna i relation till Riksbankens sänkning och övriga banker lär knappast göra det heller så det gäller att ta tillfället i akt och ringa runt till bankerna för att pruta på räntan

Handelsbanken sänker boräntorna – de långa räntorna mer än de korta räntorna

Handelsbanken sänker tremånadersräntan med 2 punkter till 2,02 procent. Handelsbanken sänker även femårsräntan sänks med 15 punkter till 2,17 procent och tioårsräntan med 12 punkter till 3,16 procent. Däremot så lämnar Handelsbanken ettårsräntan oförändrad på 2,04 procent. Sammanfattningsvis så kan man konstatera att Handelsbanken sänkning tar på fokus på de långa räntorna medan de kortare sänks marginellt.

Handelsbankens nya boräntor

Handelsbankens nya bolåneräntor gäller från och med fredagen.

Handelsbankens nya boräntor
LöptidNy räntaJustering
3  mån2,02-0,02
1 år2,040,00
2 år2,06-0,06
3 år1,9-0,09
5 år2,17-0,15
8 år2,99-0,11
10 år3,16-0,12
Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.