Lyckade entreprenörer i Sverige

Sverige har en lång historik av entreprenörer som skrivit historia inom sina respektive branscher. Här hittar vi allt ifrån kungar av tändstickor till möbelkungen Ingvar Kamprad. Många personer som helt enkelt gjort ett avtryck över världen. På samma gång även gjort världen till en lite bättre plats, alla på sitt lilla vis. Vi tänkte skriva lite kring vad dessa framgångsrika entreprenörer i Sverige har gemensamt. Går det att hitta faktorer som alla dessa personer har eller gör och som därmed går att ta lärdom från? Det tror i alla fall vi.

Hårt arbete en tveklös framgångsfaktor

Om det är någon ingrediens som trumfar allt annat så är det förmodligen slit och hårt arbete. Det är på samma sätt den egenskap som för många är tråkigast att höra. För idag vill vi ha bantningspiller och mirakelkurer där vi hoppas kunna slippa göra det tunga jobbet men ändå uppnå det ultimata resultatet. Men verkligheten, inte minst inom entreprenörskap visar gång på gång motsatsen.

Genom att arbeta hårt och många gånger i motvind så har flera av våra stora namn på entreprenörshimlen inom Sverige visat att vi kommer väldigt långt på just hårt arbete. Har vi bara hyfsat grundläggande förutsättningar, vilka många har i Sverige, så går det att komma väldigt långt på hårt slit och nerlagt arbete.

Tålamod en viktig egenskap

Något som blivit lite av en bristvara hos många i det notisstinna samhället vi lever i, är just tålamod. Att vissa saker behöver få ta sin tid innan det stora resultatet kommer. Precis som att en soppa eller stuvning smakar som bäst när den fått puttra och dra sig, så behöver många företag och projekt också tid att växa till sig. Kombinationen hårt arbete och tålamod är förmodligen ett framgångsrecept som de flesta skulle kunna kopiera och faktiskt använda på sina egna idéer och projekt.

Samtidigt så strider det mot vårt behov av snabba bekräftelser och belöningar. Ni vet sådana kickar som scrollande i sociala medier ger oss. Något som för många är ett beroende, men som få vill erkänna för sig själva. Lyckas vi bryta oss ur detta och anammar tänker kring hårt arbete och tålamod. Så har vi förmodligen gjort en stor del av jobbet för att ta något från en bra idé till ett framgångsrikt entreprenörskap.

Framgångsrika entreprenörers andra vanor

Precis som vi är inne på ovan så tror många att våra framgångsrika entreprenörer i Sverige har någon form av konstig vana som vi vill koppla ihop med deras framgång. Typ som att de skulle äta soppa med gaffel och att detta skulle vara orsak/verkan sambandet till deras framgång. Tyvärr är som sagt verkligen mindre fiktionsvänlig än så. Ska vi försöka gå igenom några andra vanor som ändå kan vara bra att kopiera om vi nu vill följa våra framgångsrika entreprenörer så är en annan vana att minimera tid på just sociala medier.

Detta handlar egentligen om att minska tiden för icke värdeskapande brus. Här räknar många även in att hela tiden uppdatera sin inkorg för att svara på mail så fort de kommer in. Många går här i fällan om tron att detta är samma sak som att vara produktiv. Något som flera entreprenörer alltså förespråkar inte vara sant. Här fick du några tips på vad som särskiljer våra framgångsrika entreprenörer från de som endast stannar vi att ha en bra idé. Ingen raketforskning som du kunnat läsa, utan sunt förnuft och hårt arbete!

No votes yet.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.