Priskrig på bolånemarknaden

Storbankerna har inlett ett priskrig på bolån

Samtidigt som Finansinspektionen (FI) hotar med amorteringskrav för att bromsa ned bolånemarknaden så har ett priskrig brutit ut mellan storbankerna. Den senaste tiden har räntorna fallit och bankernas vinster på utlåning till bostadsköp minskar.

Idag talar flera om att ett direkt och fullskaligt priskrig pågår på den svenska bolånemarknaden. Priskriget leds av och pågår bland storbankerna och bankernas bolånemarginaler pekar mot en nedåtgående riktning. Enligt FI så är trenden nedåt för bolånemarginalerna inleddes redan i andra kvartalet.

Nordea är en av de pådrivande bankerna i priskriget är sedan några månader och bankens koncernchef, Christian Clausen, skyltar gärna med att de har de lägsta räntorna på bolån på så gott som alla löptider.

Storbankerna slås om marknadsandelar på bolånemarknaden och ingen vill sitta still i båten medan de andra bankerna tar marknadsandelar genom lägre bolåneräntor. Nu återstår att se hur långt bankerna är beredda att driva detta krig. Oavsett vinnare så blir vi bolånetagare vinnare i detta priskrig.

Rating: 3.8/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tolv − 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.