Räntekrig pågår sen Riksbankens sänkning av räntan

Bankerna mobiliserar för ett bolånekrig om bolånekunder

Nu verkar allt fler banker ge sig in i bolånekriget som blossade upp efter Riksbankens sänkning av räntan med en halv procent förra veckan. Bankerna har efter det börjat sänka sina bolåneräntor och alltfler banker vill ge sig in i kriget. Förhoppningsvis bryter ett fullskaligt räntekrig ut bland bankerna och låneinstituten om kunderna så att bolånekunder får ta det av större delen av Riksbankens sänkning, vilket inte var fallet vid Riksbankens senaste stora sänkning i december 2013.

En av de banker som var först ut var Länsförsäkringar som har varit aggressiva och sänkt räntorna vid flera tillfällen. Nu senast sänkte Länsförsäkringar räntorna på samtliga bolån, dvs bolån med samtliga bindningstider. Igår meddelade SBAB och dess samarbetspartners ICA Banken och Ikano Bank att man gått med i räntekriget i och med att SBAB sänkte räntorna på sina bolån.

Nu senast idag så gick Skandia till motattack med en sänkning av sina bolåneräntor. Skandia sänkte femårsränta med 0,17 procentenheter till 3,14 procent. Skandias tvåårsränta sänks med 0,20 procentenheter till 2,52 procent och tremånadersräntan sänks med 0,10 procentenheter till 2,41 procent.

Räntekriget om bolånekunderna blossade upp på allvar direkt efter Riksbankens räntesänkning och sen dess har fler banker gett sig in i kriget om bolånekunderna. Förhoppningsvis ser vi fler motdrag från bankerna och låneinstituten med erbjudanden om högre ränterabatter, volymrabatter m.m.

 

 

 

 

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.