Renovering, köpa byggvaror och lån

Lån till renovering av hus och köp av byggvaror

Går du i tankarna att köpa en ny bostad, ett fritidshus eller ett sommarhus? Under sommaren så är det många i tankarna att köpa ett renoveringsobjekt och låna pengar till att renovera huset och köpa de byggvaror som behövs för att utföra renoveringen. Det bästa är naturligtvis att försöka baka in lånet i bolånet som har huset som säkerhet, men p.g.a. bolånetaket så är det inte alltid möjligt. Därav så brukar många lösa det genom att ta ett blancolån utan säkerhet, vilket brukar vara det vanligaste lånet för att lösa finansieringsproblemet med renoveringen.

Låna pengar för att renovera huset

Bolånen fortsätter att växa enligt Riksbankens rapporter och frågan är ifall det är klokt att låna pengar för att renovera huset. Dock ställs man mot det faktum att de gällande bolånereglerna göra att man inte har något annat val än att finansiera det med ett lån utan säkerhet som är dyrare än ett vanligt bolån. Sedan finns lite för många blancolån och privatlån så blir det hela genast mycket svårare att hitta rätt i låneträsket. Dock är det viktigt att när man bestämt sig för att låna till en renovering att hitta ett bra och billigt lån ifall man inte vill att renoveringen ska bli en dyr historia.

Här nedan listar vi några alternativ för den som är i behov av ett lån för renovering av sitt hus. Ifall man vill prova sig fram så kan man prova en av låneförmedlarna nedan kan hjälpa till att söka lån hos flera banker samtidigt med endast en kreditupplysning.

Ifall du vill testa det bästa renoveringslånet så rekommenderar du att du börjar med Bank Norwegian och ICA Banken i andra hand. Det bästa renoveringslånet är utan tvekan Bank Norwegians privatlån och banken beviljar flest lån för den här typen av lån. ICA Bankens lån är också ett bra lån, men där kan banken ställa lite högre krav. Listan är framtagen med hjälp av den oberoende låneportalen allalån som jämför alla lån på nätet.

Låna upp till 600 000 kr till att renovera huset
BANKRÄNTA*BELOPPLÄS MERANSÖK NU
Lån till renovering Bank Norweigan4.99% – 20.24%5000 – 600000 krBank NorwegianSök lån till renovering nu hos Bank Norweigan
ICA Banken Lån till renovering  3.70 – 10.95 %20000 – 350000 krICA BankenSök lån till renovering nu hos ICA Banken
Lendo Lån till renovering  3.25 %5000 – 500000 krLendoSök lån till renovering nu hos Lendo
Compricer Lån till renovering  3.25 %5000 – 500000krCompricerSök lån till renovering nu hos Compricer
Lån till renovering Freedom Finance3.25 %5000 – 500000 krFreedom FinanceSök lån till renovering nu Freedom Finance
Lån till renovering Axo Finans 3.25 %10000- 600000 krAxoFinansSök lån till renovering nu hos Axo Finans

Handla byggvaror på nätet

När finansieringen är klar så behöver man naturligt köpa in de byggvaror man behöver till renoveringen. I första hand så ska man försöka handla på nätet då det blivit mycket lättare att köpa byggvaror online. Det finns gott om byggvaruhus som har onlinebutiker där man kan hitta allt man behöver såsom dörrar, fönster, tapeter eller golvklinkers. Några av de största byggvaruhusen online är BYGGMAX, Skånska Byggvaror, Bauhas, Byggahemma, Beijers och Buildor som har ett stort utbud och är i många fall de billigaste på vissa byggvaror.

Dock rekommenderar vi att man jämför byggvaror hos varuhusen innan man köper dyrare byggvaror såsom dörrar, fönster, golv då priserna kan varierar väldigt mycket. Se till att hitta en bra sida som jämför byggvaror online för att göra det enkelt för dig att hitta de billigaste byggvarorna på nätet. En ganska bra jämförelsesida för dig som vill handla byggvaror på nätet är allabyggvaror som jämför priserna från några av de största byggvaruhusen online.

Checklista när du anlitar hantverkare till renoveringen

Slutligen så åter att upphandla tjänster från hantverkare  som kan utföra renoveringen. När det gäller en komplett och checklista så rekommenderar vi Villaägarnas checklista för dig som anlitar hantverkare och vi rekommenderar även att besöker Villaägarnas hemsida samt omboende.se som är Konsumentverkets hemsida för boendefrågor vilka innehåller matnyttig information som kan komma till hands vid en renovering.

Tänk på att renovera i rätt ordning

Har du köpt ett hus med stort renoveringsbehov? För att inte drunkna i renoveringskaoset gäller det att planera och prioritera. Här beskriver vi de olika stegen:

  • Taket först – En läcka i taket kan förstöra en ny fasad.​ Kontrollera att taket är tätt. Kanske behöver det bytas ut helt eller bara lagas. Stuprör och hängrännor bör också ses över.​
  • Grunden och dränering sen – När du har kontrollerat att det är torrt och varmt om huvudet är nästa steg att se till att det är torrt om fötterna det vill säga att dräneringen fungerar.
  • Fasaden och fönstren – Är fasaden tät och välisolerad. Ifall stora fasadarbeten behövs så kanske man ska byta fönstren samtidigt ifall detta behövs då det är lämpligt att göra dessa arbeten samtidigt för att spara lite tid och pengar
  • Badrummet – är badrummet är fuktsäkrat och uppfyller försäkringskraven för en villa- eller hemförsäkring?
  • Resterande invändiga arbeten
  • Målningen kommer sist

Renovering, köpa byggvaror och lån

Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.