SBAB höjer räntan på bolån

 SBAB höjer räntan på bolånSBAB höjer sin listränta på samtliga bolån

SBAB höjer räntan på bostadslån för alla sina löptider.  SBAB har höjt räntan på bolån med 3 månaders bindningstid med 0,10 procentenheter och räntan på bolån med längre bindningstid med 0,05 eller 0,10 procentenheter. SBAB säger att de höjer räntan på bostadslån på grund av ökande upplåningskostnader och banken säger att fler räntehöjningar kan vänta om kapitalkraven på bankerna ökar, enligt pressmeddelande från banken.

”Vi höjer främst på grund av ökande upplåningskostnader. Det finns även kommande och ökande kapitalkrav på bankerna”, säger Karin Hellgren till Di.se, informationschef på SBAB.

Om det blir fler räntehöjningar att vänta beror bland annat på om kapitalkraven på bankerna ökar ytterligare.

”Det är svårt att sia om framtiden, men det kan vara så att vi har sett botten för räntorna som ju har varit historiskt låga”, säger Karin Hellgren Di.se.

Denna bild bekräftas av SBAB:s vd, Klas Danielsson, via pressmeddelandet som banken gick ut med.

– Det kan vara så att vi har sett botten för bolåneräntorna. Stigande upplåningskostnader och ökande framtida kapitalkrav sätter press uppåt på bolåneräntorna, säger Klas Danielsson, VD på SBAB.

SBAB nya listräntor på samtliga bolån

I tabellen nedan framgår SBAB:s aktuella utlåningsräntor för bostadslån till bostadsrätter, villor och fritidshus. Ränteändringen gäller även bostadslån förmedlade via SBAB:s samarbetspartners ICA Banken och Ikano Bank.

BindningstidFörändring (%)Listränta (%)
3 månader+0,10%1,69%
1 år+0,10%1,69%
2 år+0,10%1,82%
3 år+0,05%2,04%
4 år+0,05%2,32%
5 år+0,10%2,59%
7 år+0,10%3,05%
10 år+0,10%3,53%
Rating: 4.4/5. From 4 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.