SBAB, ICA Banken och Ikano bank höjer räntan

SBAB höjer räntorna på bolån

SBAB bostadslånI juni så sänkte SBAB räntorna, men nu gör banken en vändning höjer bolåneräntor denna gång. Enligt pressmeddelande från SBAB så höjer banken några av de långa bolåneräntorna med mellan 10 och 25 punkter from den 17 juni.

SBAB lämnar de kortare räntorna oförändrade

SBAB lämnar de kortare räntorna oförändrade, tremånadersräntan lämnas oförändrad på 1,69 procent och ettårsräntan lämnas oförändrad på 1,69 procent.

SBAB höjer räntorna på bolån med bindningstid på två år eller längre

Däremot så höjer SBAB de längre boräntorna, tvåårsräntan höjs med 10 punkter till 1,92 procent och treårsräntan höjs med 20 punkter till 2,19 procent.

SBAB höjer också fyraåringen med 20 punkter till 2,47 procent och femårsräntan höjs med hela 25 punkter till 2,74 procent.

SBAB höjer även sjuårsräntan med 25 punkter till 3,22 procent och tioårsräntan höjs med 25 punkter till 3,73 procent.

Orsak till höjning av räntan

Enligt banken så speglar höjningen en uppgång i de långa marknadsräntorna den senaste tiden. Klas Danielsson, VD på SBAB, säger att: ” – Med anledning av att marknadsräntorna för längre löptider stigit den senaste tiden höjer vi bolåneräntorna på motsvarande sätt. Vår ambition är att visa följsamhet i våra bolåneräntor gentemot väsentligt förändrade marknadsförutsättningar.”

SBABs nya boräntor

I tabellen nedan framgår SBAB:s aktuella utlåningsräntor för bostadslån till bostadsrätter, villor och fritidshus. Ränteändringen gäller även bostadslån förmedlade via SBAB:s samarbetspartners ICA Banken och Ikano Bank.

ICA Banken och Ikano Bank höjer också räntan

Ränteändringen gäller också för SBAB:s samarbetspartners ICA Banken och Ikano Bank. Räntan för fritidshus och bostadsrätter ligger på samma nivå som motsvarande villalån.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.