SBAB sänker räntan på bolån

SBAB sänker räntorna på bolånSBAB sänker räntan på bolån

Nyligen sänkte bland annat Handelsbanken, Danske bank och Skandiabanken flera av sina bolåneräntor. När en bank sänker så är det brukligt att fler av storbankerna följer och sänker sina boräntor. Nu har även den stora statliga banken hakat på trenden och sänkt räntan på sina bolån. Nu sänker SBAB samtliga boräntor. SBAB sänker idag, enligt pressmeddelande,  räntorna på bolån med mellan 0,15 och 0,26 procentenheter. Kan detta trigga igång ett räntekrig som blossar ut och ger oss bolånekunder billigare boräntor?

SBAB sänker räntorna på samtliga bolån

SBABs sänker räntorna på bolån med bindningstid på med tre månader, ett år och två år till 1,99 procent. SBAB sänker även räntan på bostadslån med en bindningstid på tre år till 2,09 procent. SBAB sänker också räntan på lån med fem års bindningstid till 2,49 procent.

Sänker även ränta på sparkonto

SBAB passar även på och sänker räntorna på sina sparkonton med 0,15 procentenheter till 1,05 procent.

SBAB sänker bolåneräntorna till 1,99 procent på flera löptider

SBAB genomför idag en kraftig sänkning av bolåneräntorna med mellan 0,15–0,26 procent på samtliga bindningstider. Bolån med tre olika bindningstider – 3 mån, 1 år och 2 år – får nu samma bolåneränta, 1,99 procent. Ändringen gäller från och med idag, den 10 februari 2015. Samtidigt sänks inlåningsräntorna med 0,15–0,20 procent. I tabellen nedan framgår SBAB:s aktuella utlåningsräntor för bostadslån till bostadsrätter, villor och fritidshus. Ränteändringen gäller även bostadslån förmedlade via SBAB:s samarbetspartners ICA Banken och Ikano Bank.

– Bolånemarginalerna har fortsatt att öka som en konsekvens av sjunkande marknadsräntor och billigare finansiering för SBAB. Vi anser att bolåneräntorna är mer transparenta när listprisräntorna ligger närmare den faktiska räntan som kunden får. Vi väljer därför att kraftigt sänka bolåneräntorna, säger Klas Danielsson, VD på SBAB.

Som en konsekvens av det låga ränteläget justeras även inlåningsräntorna enligt nedan, från fredag den 13 februari 2015.

Mer information om SBAB:s sparkonton och räntor finns på www.sbab.se/spara. I SBAB:s modell för räntesättning avgör lånebeloppets storlek och belåningsgraden vilken ränta som kunden erbjuds.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.